Web Analytics
Pari Sen Žermen i Borusija Dortmund u polufinalu Lige šampiona - BetaRS

Pari Sen Žermen i Borusija Dortmund u polufinalu Lige šampiona

Fudbal | Izvor: Beta | 16.04.2024 | access_time 23:20
Pari Sen Žermen i Borusija Dortmund u polufinalu Lige šampiona
Fudbaleri Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, pošto su u četvrtfinalu eliminisali Barselonu, odnosno Atletiko Madrid.

PSŽ je, posle poraza od 2:3 na svom terenu, večeras na Monžuiku slavio sa 4:1 i ukupnim rezultatom 6:4 prošao u polufinale najjačeg evropskog takmičenja gde će se za finale boriti sa Borusijom Dortmund.

Posle 1:2 iz Madrida, Dortmund je večeras na svom terenu bio bolji od Atletika sa 4:2 i sa ukupnih 5:4 se plasirao u narednu rundu takmičenja.

PSŽ je imao inicijativu na početku utakmice, ali ne i neku konkretnu priliku, dok je Barselona iz svog prvog napada na utakmici povela i uvećala prednost iz prvog meča.

Lamine Jamal je odlično prošao po desnoj strani, ubacio oštar centaršut i pogodio Rafinju kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi mrežu gostujućeg tima.

Imala je potom Barselona šansu preko Roberta Levandovskog, ali je on šutirao preko gola, da bi na drugoj strani uzvratio Kilijan Mbape čiji je šut zaustavio Ter Štegen.

Osim inicijative PSŽ-a, stvari su se dodatno zakomplikovale za domaći tim u 29. minutu kada je Ronald Arauho dobio direktan crveni karton pošto je faulirao Barkolu koji je izašao sam ispred Ter Štegena.

Francuski tim je brojčanu prednost iskoristio u 40. minutu kada je Dembele izjednačio na 1:1. Barkola je sa leve strane ubacio loptu na peterac gde je spremno dočekao Dembele i poslao u mrežu.

PSŽ je od starta drugog poluvremena krenuo ofanzivno i uspeo je da u 54. minutu preokrene rezultat pogotkom Vitinje sa dvadesetak metara.

Barselona je u 56. minutu ostala i bez trenera pošto je Ćavi dobio crveni karton, a pet minuta kasnije Mbape je golom sa penala najavio veliku pobedu PSŽ-a. Prethodno je Kanselo oborio Dembelea u šesnaestercu.

Konačan rezultat postavio je Mbape u 89. minutu posle kontranapada.

Velikih uzbuđenja bilo je i u Dortmundu koji je golovima Julijana Branta u 34. i Iana Matsena u 39. minutu anulirao prednost Atletika iz prve utakmice i poveo sa 2:0.

Atletiko je autogolom Matsa Humelsa u 49. minutu i golom Koree u 64. minutu izjednačio na 2:2, ali je namački tim vrlo brzo ponovo preokrenuo stvari u svoju korist. Najpre je Niklas Filkrug u 71. minutu doneo Borusiji 3:2, da bi tri minuta kasnije tačku na ovaj dvomeč stavio Marsel Zabicer.

Sutra se u Mančesteru sastaju Siti i Real Madrid nakon što je prvi meč završen 3:3, dok će u drugoj utakmici snage u Minhenu odmeriti Bajern i Arsenal posle 2:2 iz Londona.

Teme