Web Analytics
Nadal u osmini finala mastersa u Madridu - BetaRS

Nadal u osmini finala mastersa u Madridu

Tenis | Izvor: Beta | 29.04.2024 | access_time 19:45
Nadal u osmini finala mastersa u Madridu
Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u osminu finala masters turnira u Madridu pošto je pobedio Argentinca Pedra Kaćina sa 6:1, 6:7, 6:3.

Trenutno 512. teniser sveta je protiv 91. na ATP listi slavio posle nešto više od tri sata igre. Španac je u Madridu vezao tri pobede, što mu je poslednji put pošlo za rukom na Otvorenom prvenstvu SAD 2022. godine.

Nadal će za plasman u četvrtfinale igrati protiv češkog tenisera Jiržija Lehečke koji je bio bolji od Brazilca Tijaga Monteira sa 6:4, 7:6.

Mesto u osmini finala mastersa u Madridu obezbedio je i četvrti igrač sveta, Rus Danil Medvedev koji je slavio protiv Amerikanca Sebastijana Korde sa 5:7, 7:6, 6:3. Njegov naredni rival biće Kazahstanac Aleksander Bublik koji je eliminisao Amerikanca Bena Šeltona.

Norvežanin Kasper Rud, šesti na ATP listi, pobedio je Britanca Kamerona Norija sa 6:2, 6:4 i u osmini finala igraće protiv Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima kome je Čeh Jakub Menšík predao meč.

U ženskom delu turnira, u osminu finala su se plasirale Ruskinja Mira Andrejeva i Amerikanka Medison Kiz. Andrejeva je pobedila Italijanku Jasmin Paolini sa 7:6, 6:4, dok je Kiz eliminisala sunarodnicu i treću na svetu Koko Gof posle tri seta 7:6, 4:6, 6:4.

Teme