Web Analytics
Zeleno-levi front: GIK da traži proveru potpisa Ruske stranke na Novom Beogradu - BetaRS

Zeleno-levi front: GIK da traži proveru potpisa Ruske stranke na Novom Beogradu

Politika | 16.04.2024 | access_time 21:45
Zeleno-levi front: GIK da traži proveru potpisa Ruske stranke na Novom Beogradu

Stranka Zeleno-levi front (ZLF) tražiće od Gradske izborne komisije (GIK) u Beogradu da zatraži izjašnjenje Gradske opštine Novi Beograd o potpisima Ruske stranke, koja je danas predala listu za nove beogradske izbore.



Pravni tim ZLF je na društvenoj mreži Iks (X) naveo da su svi potpisi Ruske stranke overeni kod opštinskih overitelja, od kojih većina upravo na Novom Beogradu.

"Imajući u vidu da su u decembru upravo potpisi overeni kod opštinskih overitelja bili falsifikovani, ZLF će zahtevati da GIK, s tim u vezi, traži izjašnjenje od opštine Novi Beograd", dodaje se u objavi.

Pravni tim ZLF je ranije naveo da je izborna lista Ruske stranke na decembarskim izborima bila prva kod koje su primećeni falsifikovani potpisi podrške, ali da država nije reagovala i da niko nije procesuiran.

Ruska stranka predala je danas GIK listu za lokalne izbore u Beogradu, 2. juna, a među kandidatima za odbornike su i predstavnici Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i Nove komunističke partije Srbije (NKPJ).

Ta lista je na beogradskim izborima 17. decembra osvojila je 0,4 odsto glasova, dok je na parlamentarnim izborima osvojila 0,31 odsto i jedan poslanički mandat, jer je nastupala kao manjinska lista.

Teme