Web Analytics
Dačić očekuje da će beogradski izbori proći u atmosferi poverenja i kredibiliteta izbornog procesa - BetaRS

Dačić očekuje da će beogradski izbori proći u atmosferi poverenja i kredibiliteta izbornog procesa

Politika | 16.04.2024 | access_time 13:50
Dačić očekuje da će beogradski izbori proći u atmosferi poverenja i kredibiliteta izbornog procesa
Foto: MSP/Dijana Vukomanovic
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su prisustvo i ekspertska podrška posmatrača ODIHR na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji prošle godine "odigrali ključnu ulogu u negovanju atmosfere poverenja i kredibiliteta izbornog procesa".

Dačić je tokom sastanka sa direktorom Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS (ODIHR) Mateom Mekačijem izrazio očekivanje da će to biti slučaj i sa predstojećim beogradskim izborima.

Tokom razgovora je konstatovana odlična saradnja Srbije sa ODIHR, koja pruža efikasnu pomoć i podršku u unapređenju izbornog procesa, jačanju demokratskih institucija i sprovođenju reformi u oblastima koje su prioritetne za Srbiju, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.Mekači, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, istakao je "blisku i odličnu saradnju sa nadležnim institucijama u Srbiji", koja je intenzivirana nakon okončanja izbornog procesa.

Preneo je da ODIHR ceni otvorenost srpske strane za saradnju i spremnost da se preporuke iz finalnog izveštaja sprovedu na najbolji način, navodi se u saopštenju.

Teme