Web Analytics
Vučić: Avio linija Beograd-Mostar doprineće povezivanju naroda i poslovnih zajednica BiH i Srbije - BetaRS

Vučić: Avio linija Beograd-Mostar doprineće povezivanju naroda i poslovnih zajednica BiH i Srbije

Politika | 15.04.2024 | access_time 20:20
Vučić: Avio linija Beograd-Mostar doprineće povezivanju naroda i poslovnih zajednica BiH i Srbije
prt. scr instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na mostarskom aerodromu da će uspostavljanje avio linije Beograd-Mostar doprineti povezivanju naroda, ali i poslovnih zajednica iz BiH i Srbije.

"Želim običnom narodu, u Mostaru i Srbiji, da kažem da linija Beograd - Mostar ima 108 mesta i leteće tri puta nedeljno. Cena povratne karte je 104 evra. Ne postoji automobil koji može da potroši manje", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto.

On se domaćinima zahvalio na gostoprimstvu, a čestitao je i organizatorima uspostavljanja avio linije Mostar-Beograd.

"Ljudi počinju sa malim stvarima. Znate li da kada smo pre deset godina osnivali Air Serbia, mislili su da nećemo nikada ništa napraviti. Ove godine očekujemo više od pet miliona putnika", rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da će ova linija napraviti ogroman uspeh, zahvalivši se onima koji su pokrenuli inicijativu za uspostavlja ove avio-linije što su imali "viziju i mudrost i bili svesni koliko znači ovo za Mostar, kanton, BiH, kao i za Srbiju".

"To mnogo znači i za nas. Moje je da pozovem i građane Srbije da odavde posete porodice na svim mestima. Ovo je izuzetna prilika i to ne samo za turizan... Hvala što se ovde osećamo kao kod kuće. Verujem da ću i sa porodicom da koristim ovu liniju. Uveren sam da ste napravili dobar posao", kazao je on.

Najavio je da će sutra nakratko otputovati u Bileću u RS, a potom se vratiti na Međunarodni sajam privrede u Mostaru.

Vučić je u Mostar stigao prvim letom Air Serbia iz Beograda posle tri decenije.

On će sutra prisustvovati otvaranju jubilarnog 25. Međunarodnog sajma privrede, koji će otvoriti premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto je izjavila da je s Vučićem pre tri meseca u Davosu razgovarala o tome kada bi zvanično mogla biti otvorena avionska linija Mostar-Beograd.

"Danas smo tu, sretni smo da svedočimo otvaranju ove linije. Ova vazdušna linija ima višestruki značaj za Mostar i BiH. Preko Beograda smo povezani sa više od 80 posto svetskih destinacija", kazala je Borjana Krišto.

Dodala je da je već prodato više od 2.000 karata za ovu avionsku liniju.

"To govori o njenom značaju. Ima turistički i ekonomski značaj", naglasila je Krišto i dodala da će radni timovi Srbije i BiH održati sastanke.


Vučić na ceremoniji u Mostaru: Osmehnem se uvek Lajčaku a šta mislim to je druga stvar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se tokom dvodnevne posete Mostaru, osim sa domaćinima, sastati i sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, ali da ga taj susret uopšte ne raduje.

"Mogu da mislim kako se on meni raduje, taman koliko i ja njemu. To što sam ja u stanju da izgovorim drugi nisu i neće. Ali ja govorim ono što mislim, a znam da i on misli to isto. Tako da se mi uvek osmehnemo jedan drugom, a šta mislimo u sebi to je druga stvar", ispričao je Vučić.

Vučić je, na cereminiji povodom prvog redovnog leta Beograd-Mostar, rekao da je uspostavljanje te avio-linije od ogromnog značaja za ta dva grada, kao i za dve države, ali i za "povezivanje svih naših naroda".

"Leteće se tri puta sedmično, verujem kasnije i 7 puta. Povratna karta je 104 evra, nema načina da se kolima prođe jeftinije, a uštedi se i 12-13 sati koji bi se proveli na putu", rekao je Vučić, precizirajući da let traje 40 minuta i da u avionu ima 108 mesta.

On je naveo da će ovo značiti puno i za razvoj turizma, ali i bolje povezivanje poslovnih ljudi, podsetivši da sutra u Mostaru počinje Međunarodni sajam privrede kojem će prisustvovati.

Predsedavajuća Saveta ministara Bosne i Hercegovne (BiH) Bojana Krišto je prethodno rekla da je ova avio-linija višestruko značajna za Mostar i BiH jer se preko Beograd povezuju sa 80 odsto svetskih destinacija.

"Već je više od 2.000 karata prodato za ovu avio-liniju, što govori o njenom velikom značaju", naglasila je Krišto.



Vučić doputovao u Mostar prvim redovnim letom Air Serbia iz Beograda

Na mostarski aerodrom danas je sleteo prvi avion kompanije "Air Serbia" na redovnoj liniji koja će ubuduće spajati Beograd i Mostar. Tim letom je doputovala delegacija Srbije, koju je predvodio predsednik države Aleksandar Vučić.

Tako su posle više od tri decenije uspostavljeni redovni letovi između dva grada, koji će biti obavljani tri puta sedmično.

Na mostarskom aerodromu Vučića i saradnike dočekala je predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović.

Vučić je prvim letom od Beograda u Mostar stigao na svečano otvaranje 25. Međunarodnog sajma privrede, koji će sutra svečano otvoriti premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Tokom boravka u Mostaru Vučić će održati niz bilateralnih susreta, a među prvima je sastanak sa Krišto i Čovićem, na kojem će razgovarati o temama važnim za bolju saradnju Srbije i BiH.

Današnje uspostavljanje redovne linije između Mostara i Beograda, posle više od tri decenije, je ocenjeno kao veoma značajno i očekuje se da će pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmenu i doprineti boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

Karte koštaju od 56 evra po smeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Teme