Web Analytics
Uspešno započeto novo poglavlje Exitove „Я:Evolucije svesti“: Otvoren je prostor za čuda u našim životima - BetaRS

Uspešno započeto novo poglavlje Exitove „Я:Evolucije svesti“: Otvoren je prostor za čuda u našim životima

Muzika | 15.04.2024 | access_time 15:00
Uspešno započeto novo poglavlje Exitove „Я:Evolucije svesti“: Otvoren je prostor za čuda u našim životima
EXIT Photo Team

Pred punom Velikom salom Madlenianuma 13. aprila je održan celodnevni seminar „Zdravi odnosi kao temelj srećnog života“, koji je organizovala platforma EXIT fondacije „Я:Evolucija svesti“, a predvodio ga je Tomislav Kuljiš, jedan od najcenjenijih stručnjaka na našim prostorima kada su u pitanju roditeljstvo i telesna psihoterapija.


 

Ovaj seminar obeležili su interaktivnost, važni uvidi i međusobna podrška. Oni koji nisu bili u prilici da prisustvuju događaju, do 20. aprila imaju priliku da snimak celog događaja dobiju kupovinom online paketa, putem Gigs Tix sajta.

 

Pored dva dvosatna predavanja Tomislava Kuljiša, seminar „Zdravi odnosi kao temelj srećnog života“ upotpunjen je razgovorom o izazovima roditeljstva i partnerstva, u kojem su, pored Kuljiša, svoje uvide podelili Dolores Milošev Erdeg, autorka podkasta Zdrava priča sa Dolores, zatim trener za promene i bestseller autor Siniša Ubović (Put promene), ko-osnivačica portala Najbolja mama na svetu Marina Lazarević, kao i osnivač EXIT grupacije i pokretač platforme „ Я:Evolucija svesti“ Dušan Kovačević.

 

Predavač Tomislav Kuljiš posebno je istakao responzivnost i reakcije publike tokom predavanja.

 

„To je uvek zadovoljstvo za svakog govornika i predavača, kada ima ovakav odgovor od publike. Stvarno imam dojam da je jako važno da ljudi više čuju o temama odnosa, što je deo ovoga što ’Я:Evolucija svesti’ nastoji da napravi, a to je širenje svesti. Za mene širenje svesti podrazumeva upoznavanje svog nesvesnog. Jer što više postajemo svesni svoje nesvesti, to smo svesniji“, ističe Kuljiš.

 

Osnivač EXIT grupacije i pokretač platforme „Я:Evolucija svesti“ Dušan Kovačević kaže da je svrha platforme da potpomogne sveopšte buđenje čovečanstva, kao što je EXIT od početka podržavao pozitivne društvene promene.

 

„Srce mi je puno jer je ovo bio prvi živi događaj platforme ’Я:Evolucija svesti’, a u narednom periodu planiramo gostovanja kako regionalnih, tako i svetski priznatih stručnjaka. Seminar je bio pravi emotivni rolerkoster, od obrađivanja emocija iz ranog detinjstva, preko partnerstava, odnosa prema deci i roditeljima. Da bismo se izmirili sa ljudima oko sebe i da bismo kao vrsta evoluirali u nešto više, neophodno je da prvo nađemo mir unutar sebe“, poručuje Kovačević.

 

Siniša Ubović dodaje da je bilo zadovoljstvo slušati Tomislava Kuljiša, koji, kako kaže, o temama odnosa govori na lako razumljiv i, što je ključno – primenljiv način.

 

„Sva čuda koja očekujemo u životu se ne dešavaju preko noći, već otvaramo prostor za čuda u svom životu onog trenutka kad krenemo da sagledavamo sebe, svoju odgovornost i svoje prisustvo u životu. Na taj način praktično kažemo i svetu i drugima – evo me, tu sam i spreman sam da krenem od sebe u svaku promenu, i neka ta moja promena bude u stvari pokretač svima oko mene“, zaključuje ovaj trener za promene i bestseller autor.

 

Poseban utisak na seminaru ostavio je nastup dečijeg hora „Muzika nade“. Ovaj projekat se već devet godina bavi problemom socijalne isključenosti dece iz marginalizovanih zajednica.

 

Seminar „Zdravi odnos kao temelj srećnom života“ bio je prvi uživo događaj „Я:Evolucije svesti“, nakon brojnih online predavanja velikih mislilaca današnjice, kao što su globalno voljen govornik Nik Vujičić, bivši direktor Svetskog programa Ujedinjenih nacija za hranu Dejvid Bizli, osnivačica prvog NLP instituta u Srbiji Slavica Squire, svetski poznat autor Ričard Baret, internacionalni predavač Tomas Hubl i mnogi drugi.

 

Platforma EXIT fondacije „Я:Evolucija svesti“ će u narednom periodu organizovati slične događaje i time nastaviti sa isticanjem i predstavljanjem pojedinaca koji svojim znanjem, iskustvom i entuzijazmom transformišu svet oko sebe

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama