Web Analytics
Nadal: Igraću na Rolan Garosu ako osetim da mogu da se takmičim - BetaRS

Nadal: Igraću na Rolan Garosu ako osetim da mogu da se takmičim

Tenis | Izvor: Beta | 24.04.2024 | access_time 19:05
Nadal: Igraću na Rolan Garosu ako osetim da mogu da se takmičim
Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da će sledećeg meseca igrati na Rolan Garosu samo ako bude osećao da je dovoljno sposoban da se takmiči.

Osvajač rekordnih 14 titula na Rolan Garosu propustio je prošle godine taj turnir prvi put posle 19 godina zbog povrede.

Nadal je nagovestio da na kraju ove sezone planira da završi karijeru, a ove sedmice igra na turniru u Madridu.

"Da sam danas u Parizu, ne bih izašao da igram. Mislim da ne bih mogao da igram 100 odsto, ali važno je da mogu da igram poslednji put u Madridu. Mnogo mi znači da igram na ovom turniru na kome sam imao lepe trenutke", rekao je Nadal, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On se prošle nedelje vratio na teren posle tromesečne pauze zbog povrede, pobedio je u prvom meču na turniru u Barseloni, a zatim je izgubio od Australijanca Aleksa de Minora.

Osvajač 22 grend slem titule odigrao je samo pet mečeva od prošlog januara zbog problema sa kukom i stomakom. Bivši prvi teniser sveta sada je 644. na ATP listi.

Drugi grend slem turnir u sezoni Rolan Garos igra se od 26. maja.

"Pre nekoliko nedelja nisam znao da li ću ponovo moći da igram profesionalne mečeve. Nije savršeno, ali makar igram i mogu ponovo da uživam, posebno na turnirima za koje sam emotivno vezan. U mogućnosti sam da uživam u zabavi i da se verovatno oprostim na terenu", rekao je 37-godišnji teniser.

"Bez pokušaja da bilo koga zbunim, ne znam šta će se dogoditi u naredne tri nedelje. Uradiću stvari koje moram da uradim kako bih mogao da igram u Parizu. I ako mogu - mogu, a ako ne mogu - ne mogu. Ići ću u Pariz ako osetim da sam dovoljno dobar. Ići ću u Pariz ako osetim da sam dovoljno sposoban da se takmičim", dodao je Nadal.

Teme