Web Analytics
Đurić sa šeficom diplomatije Kraljevine Esvatini o Kosovu - BetaRS

Đurić sa šeficom diplomatije Kraljevine Esvatini o Kosovu

Politika | 03.05.2024 | access_time 18:55
Đurić sa šeficom diplomatije Kraljevine Esvatini o Kosovu
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova
Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić i ministarka spoljnih poslova i međunarodne saradnje Kraljevine Esvatini Folila Šakantu razgovarali su danas o toku dijaloga Beograda i Prištine i problemima srpskog naroda na Kosovu.

Sagovornici su se složili da tradicionalno prijateljstvo vezuje dve države koje su spremne da inteziviraju politički dijalog, uključujući i razmenu poseta na najvišem nivou, saopštilo je MSP.

Šef srpske diplomatije izrazio je duboku zahvalnost Esvatiniju na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i upoznao sagovornicu o toku dijaloga Beograda i Prištine i problemima srpskog naroda na Kosovu.

On je dodao da Srbija ostaje nedvosmisleno posvećena miru i pronalaženju trajnog i održivog rešenja, uz puno poštovanje osnovnih načela međunarodnog prava i pravno obavezujuće Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

Tokom razgovora, konstatovano je da ekonomski odnosi dveju zemalja nisu dovoljno razvijeni, te je obostrano izražena spremnost za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Na kraju sastanka potpisan je Opšti sporazum o saradnji između Vlada Srbije i Kraljevine Esvatini o osnivanju Mešovite stalne komisije za saradnju.

Teme