Web Analytics
Lazović (Zeleno levi front): Za odgovorno ukazivanje na probleme stigla skupštinska kazna - BetaRS

Lazović (Zeleno levi front): Za odgovorno ukazivanje na probleme stigla skupštinska kazna

Politika | 09.05.2024 | access_time 18:15
Lazović (Zeleno levi front): Za odgovorno ukazivanje na probleme stigla skupštinska kazna
Foto:Beta/Milan Obradović
 Poslanik Zeleno levog fronta (ZLF) Radomir Lazović izjavio je da je danas kažnjen sa oduzimanjem dela poslaničke plate zbog najnormalnije reakcije i odgvornog ukazivanja na probleme koje interesuju sve građane.

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja izrekao je ranije danas novčane kazne za četvoro poslanika opozicije i jednog iz Srpske napredne stranke kojima će od plate biti oduzeto od 11 do 57 hiljada dinara.

Novčano sa po deset odsto plate su po opomeni kažnjeni Lazović, poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović, Demokratske stranke Srđan Milivojević i Srpske napredne stranke Radoslav Milojičić.

Lazović je kazao agenciji Beta da je kažnjen jer je na sednici Skupštine Srbije reagovao na, kako je naveo, "zaista sramotne izjave (tada mandatara) Miloša Vučevića".

Naveo je da je tada Vučević optuživao opozciju "da iskorišćava tragedije koje su ovih dana česte u Srbiji za političku borbu".

"Smatram da je nešto najnormalnije i ako hoćete i patriotizam i odgovornost i briga ljudska kada pitate šta ćemo uraditi da se spreči da otpadaju točkovi gradskog autobusa i ubijaju ljude", kazao je on.

U istom kontekstu je ukazao i na pitanja u vezi smanjena broja oružja kod gradjana jer je, kako je ukazao, očigedno da akcija Vlade Srbije u tome nije uspela, ili kada kažete da prosto mora da bude zaustavljeno nasilje sa nacionalnih fekvencija.

"Za mene je to odgvorna poitlčka borba i morao sam da reagujem kada se Vučević izrugivao i na jedan zaista neadekvatan način govorio o ovim brigama koje more sve gradjane", kazao je Lazović.

Kao je naveo, zbog takve reakcije kaznjen je oduzimanjem dela plate.

"Smatram da je to najmanja moguća žrtva koju mogu da podnesem da bi se u našem javnom prostoru govorilo zaista odgovorno i sa brigom", kazao je on

Teme