Web Analytics
Pobede Dalasa i Indijane u gostima u plej-ofu NBA lige - BetaRS

Pobede Dalasa i Indijane u gostima u plej-ofu NBA lige

Kosarka | Izvor: Beta | 24.04.2024 | access_time 07:50
Pobede Dalasa i Indijane u gostima u plej-ofu NBA lige
Košarkaši Dalasa izjednačili su na 1:1 protiv Los Anđeles Klipersa u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferenciji u NBA ligi, pošto su danas u gostima pobedili sa 96:93.

Prelomni trenutak na meču viđen je na minut i po pre kraja, kada je Luka Dončić pri rezultatu 90:81 pogodio trojku i doneo Dalasu nedostižnu prednost. Do kraja meča Klipersi su jedino uspeli da smanje prednost gostiju.

Dončić je bio najbolji u redovima Dalasa i meč je završio sa 32 poena, devet asistencija i šest skokova. Kajri Irving je postigao 23, a Pi Džej Vašington 18 poena.

Kod Klipersa bolji od ostalih bili su Pol Džordž i Džejms Harden sa po 22 poena.

Naredna treća utakmica igra se u noći između petka i subote u Dalasu.

Pobedu u gostima i ostvarila je i Indijana, savladavšvi Milvoki sa 125:108, i tako izjednačila na 1:1 u u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije.

Najbolji kod Indijane bio je kamerunski centar Paskal Sijakam sa 37 poena uz 11 skokova i šest asistencija, a pratili su ga Majls Tarner sa 22 i Endrju Nembard sa 20 poena.

Kod Milvokija su se izdvojili Demijan Lilard sa 34 i Bruk Lopes sa 22 poena.

Naredni meč je na programu u četvrtak i domaćin će biti Indijana.

Košarkaši Minesote poveli su sa 2:0 protiv Finiksa u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su slavili na svom terenu sa 105:93.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejden Mekdanijels sa 25 poena uz osam skokova, a pratili su ga Rudi Gober i Majk Konli sa po 18 i Entoni Edvrds sa 15 poena.

Najefikasniji kod Finiksa bili su Devin Buker sa 20 i Kevin Durent sa 18 poena.

Naredna treća utakmica igra se u noći između petka i subote i domaćin će biti Finiks.

Teme