Subota, 2.6.2012.

 

Dodik verbalo napao novinarku Bete

BANJALUKA/BEOGRAD, 2. juna 2012. (Beta) - Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik u subotu je na konferenciji za novinare u Banjaluci verbalno napao novinarku agencije Beta Ljiljanu Kovačević, iznoseći primedbe na njen novinarski rad i poručujući joj da više ne ulazi u palatu Predsednika RS.

Nakon što je novinarka pokušala da postavi pitanje Dodikovom gostu, ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačicu, predsednik RS je svog predstavnika za medije upitao: "Ko je ova?" Novinarka Bete se predstavila, na šta je Dodik rekao: Šta ćeš ti ovde?

Na pitanje novinarke da li je zabranjeno doći na konferenciju za novinare, on je odgovorio da "nije zabranjeno, ali me čudi šta ćeš ti tu". "Otkud vam obraz da uopšte dodjete tu, na način kako radite", kazao je Dodik.

Na konstataciju novinarke da je u javnoj instituciji i da ima pravo tu da bude, Dodik je rekao da što se "njega tiče ne mora nikada ni doći".

Dopisnica Bete je potom postavila pitanje Dačiću, a onda je Dodik "pojasnio" zbog čega se protivi njenom ulasku u predsedničku palatu. "Da se razjasnimo. Ova gospodja ovde je lažljiva i šalje lažne informacije. Tako je poslala putem Bete priču o, recimo, izgradnji zgrade Vlade. Nema nimalo obraza da dodje ovde, nikada se nije izvinila posle sudskog postupka", kazao je Dodik.

Na pitanje dopisnice Bete za šta da se izvini, Dodik joj je rekao da više "ne dolazi" u palatu predsednika RS. "Nemojte više ovde da dolazite. Je li vam jasno, nemojte više da dolazite ovde, možete odmah izaći odavde", nastavio je Dodik.

Dopisnica Bete iz Banjaluke je februara 2009. godine objavila informaciju da je Državna agencija za istrage i zaštitu podnela krivičnu prijavu protiv tadašnjeg premijera RS Milorada Dodika, tereteći ga da je zajedno sa svojim bliskim saradnicima na više gradjevinskih projekata oštetio budžete RS i BiH za više od 115 miliona maraka. Tužilaštvo BiH je prošle godine najveći deo predmeta ustupilo Specijalnom tužilaštvu RS, koje je potom obustavilo istragu.