Petak, 27.4.2012.

 

Studenti nastavili štrajk gladju

BEOGRAD, 27. aprila 2012. (Beta) - Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu nastavili su štrajk gladju zbog problema oko uplata školarina i proveli noć ispred Ministarstva prosvete i nauke Srbije.

Predstavnik studenata Miloš Kuvekalović rekao je u petak agenciji Beta da je štrajk nastavljen jer studenti nisu dobili dovoljne garancije da će problem sa uplatom školarina biti rešen, zbog čega je oko 20 njih provelo noć ispred Ministarstva prosvete.

On je istakao da su ti studenti iscrpljeni jer ne jedu od četvrtka ujutro kad su stupili u štrajk i dodao da ih je sinoć posetio predstavnik Ministarstva prosvete.

Kuvekalović je u četvrtak rekao da Savet fakulteta ne želi da izadje u susret studentima sve dok Ministarsvo ne uplati novac i da se nadležnost za rešavanje problema prebacuje sa jedne na drugu instancu.

Ministarsvo prosvete i nauke najavilo je da će u subotu, 28. aprila, biti održan sastanak s predstavnicima Fakulteta primenjenih umetnosti i studentima, kako bi se rešio problem neuplaćenih školarina.

Predstavnici studenata najavljuju da će u protestu istrajati do održavanja to sastanka i pouzdanih garancija da će moći da upišu narednu godinu studija.

Ministar prosvete Žarko Obradović smatra da su studenti u pravu u vezi sa zahtevom za rešavanje njihovog statusa na fakultetu i da ne mogu biti žrtve odnosa na fakultetu.