Web Analytics
Aleksić (NPS): Bojkot izbora je podrška režimu koji pokušava da preživi - BetaRS

Aleksić (NPS): Bojkot izbora je podrška režimu koji pokušava da preživi

Politika | 09.05.2024 | access_time 09:25
Aleksić (NPS): Bojkot izbora je podrška režimu koji pokušava da preživi

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i poslanik Miroslav Aleksić izjavio je da je opozicija u najgorim mogućim izbornim uslovima imala apsolutnu pobedu u šest beogradskih opština, kao i da bi alternativa neizlasku na izbore, bilo povlačenje iz institucija u naredne četiri godine.

"Četiri godine idemo unazad. Ne možemo sada da bojkotujemo Beograd, a da izađemo na izbore u Srbiji. Vlast se bori da preživi, jer ako izgube Beograd izgubiće vlast. Bojkot je direktna podrška režimu. To bi značilo da predajemo Beograd vlasti bez borbe”, rekao je Aleksić za televiziju Insajder, navodeći da je zahvaljujući borbi opozicije već promenjeno nekoliko izbornih zakona.

On je potvrdio da je koalicija "Biramo Beograd" sakupila potpise za izbornu listu i da će je danas, na Dan pobede protiv fašizma, predati Gradskoj izbornoj komisije u Beogradu, čime zvanično počinje kampanju, prenela je danas NPS.

Kako je Aleksić naveo, potpisi za izborne liste za beogradske opštine, biće sakupljeni u toku nedelje, a već je predata lista u Nišu, uprkos tome što, kako je dodao, vlast to opstruira.

"U svakoj utakmici učestvujem da pobedim, bez obzira na procene. Niz malih, ali važnih pobeda je opozicija ostvarila poslednjih nekoliko godina. Građani se bude i žele promene. Građani odlučuju ko će da predstavlja Srbiju, i to je suština", rekao je Aleksić.

Teme