Web Analytics
Novi ministar spoljnih poslova šefu Delegacije EU: Članstvo u EU strateški prioritet Srbije - BetaRS

Novi ministar spoljnih poslova šefu Delegacije EU: Članstvo u EU strateški prioritet Srbije

Politika | Izvor: Beta | 07.05.2024 | access_time 19:15
Novi ministar spoljnih poslova šefu Delegacije EU: Članstvo u EU strateški prioritet Srbije
Novi ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić je danas u Beogradu rekao šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleu Žofreu da je strateški prioritet nove vlade "punopravno članstvo Srbije u EU". 

Namera Srbije je - po Đurićevim rečima - da "s obnovljenom energijom pristupi saradnji sa EU i radu na promeni percepcije naše zemlje u mnogim državama članicama".

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova stoji da je Đurić rekao da Srbija poštuje evropske vrednosti i da želi da "doprinese zajedničkom prosperitetu i miru u Evropi".

On je rekao da će spoljna politika Srbije "biti utemeljena na državnim i nacionalnim interesima, ali će to biti i politika pružene ruke i saradnje s prijateljima i partnerima u svetu".

Srbija, kazao je ministar, ima i nedvosmislen ekonomski interes da još bliže sarađuje s EU koja je njen najveći partner i po spoljnoj trgovini i po prilivu stranih direktnih investicija.

Đurić je rekao i da dobri odnosi Srbije s vanevropskim zemljama mogu biti "zajednički politički i ekonomski resurs Srbije i EU" - piše u saopštenju.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Borilacki sportovi

Zelena Srbija

IT