Web Analytics
NDNV: SNS saopštenjem potvrdio da stoji iza kampanje linča na Dinka Gruhonjića - BetaRS

NDNV: SNS saopštenjem potvrdio da stoji iza kampanje linča na Dinka Gruhonjića

Vojvodina | 07.05.2024 | access_time 15:10
NDNV: SNS saopštenjem potvrdio da stoji iza kampanje linča na Dinka Gruhonjića

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) optužilo je danas Srpsku naprednu stanku (SNS) da stoji iza kampanje linča na programskog direkora tog udruženja, univerzitetskog profesora Dinka Gruhonjića i ocenilo da je SNS to potvrdio svojim današnjim saopštenjem za javnost u kojem je Gruhonjića šovinistički izvređao.



Novosadski odbor SNS-a danas je objavio saopštenje u kojem Gruhonjića naziva "Sabahudinom", "ustašom" i "srbofobom prvog reda", "srbomrscem", "splačinom".

"Ako je iko i sumnjao da iza kampanje linča, stotina pretnji smrću i hiljada šovinističkih uvreda koje su izrečene na račun programskog direktora NDNV-a i univerzitetskog profesora Dinka Gruhonjića, kojem je ugrožena elementarna fizička bezbednost, kao i njegovoj porodici, stoji Srpska napredna stranka, današnje saopštenje te partije je to potvrdilo", naveo je NDNV u saopštenju za javnost.

SNS je u saopštenju za javnost Gruhonjića proglasio kandidatom za gradonačelnka udružene opozicije na lokalnim izborima u Novom Sadu, što je NDNV demantovao.

"Nećemo se obazirati ovde nego na sudu na kvalifikacije koje su izrečene na račun našeg kolege. Dinko Gruhonjić, kao i svi iz NDNV-a, ostajemo novinari i ne planiramo da postanemo političari. Ali, planiramo da nastavimo da se bavimo svojim poslom", poručili su iz NDNV-a.

Teme