Web Analytics
Koalicija 'Biramo Beograd' počinje prikupljanje potpisa, prioritet kampanje stanje u saobraćaju - BetaRS

Koalicija 'Biramo Beograd' počinje prikupljanje potpisa, prioritet kampanje stanje u saobraćaju

Politika | 30.04.2024 | access_time 14:20
Koalicija 'Biramo Beograd' počinje prikupljanje potpisa, prioritet kampanje stanje u saobraćaju
Foto: Beta/Amir Hamzagić

Koalicija "Biramo Beograd" danas počinje prikupljanje potpisa za izbore u prestonici, a prioritet kampanje biće stanje u saobraćaju - rekao je kandidat za gradonačelnika te koalicije Dobrica Veselinović.

Veselinović je rekao novinarima ispred Skupštine Grada da je u utorak potpisan sporazum stranaka koje čine tu koaliciju i da očekuje da će narednih dana biti prikupljeni potpisi za izbore u Beogradu 2. juna.

On je kazao da je Beograd jedan od najzagađenijih gradova u Evropi, a i da je siguran da je građanima dosta betoniranja, korupcije, nameštenih ugovora, i "bahatog ponašanja" predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića i Srpske napredne stranke (SNS).

Dodao je da su odlučili da ne prihvate apatiju, već da se bore u svakoj ulici i opštini, te da izlaze da pobede ne samo u Beogradu, nego i u svakoj lokalnoj samoupravi gde će izaći na izbore.

Veselinović je pozvao i deo opozicije koja ne izlazi na izbore u glavnom gradu da se pridruži borbi i dodao da mu nije najjasnije zašto su se odlučili da izađu na izbore u ostalim lokalnim samoupravama, ali ne i u Beogradu.

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije i zamenik gradonačelnika te liste za beogradske izbore Milos Pavlović izjavio je da se glavni grad Srbije nalazi pred bankrotom, te da SNS i Socijalistička partija Srbije nisu obezbedile razvoj Beograda, već da u njemu nema kapitalnih investicija, da je javni gradski prevoz u kolapsu i da mnogi delovi grada nemaju rešeno pitanje kanalizacije.

Po njegovim rečima, Beograd je danas centar Evrope za pranje novca, te da ako vlast nastavi sa takvim ponašanjem, postaće vlasnici svega, a građani njihovi zaposleni.

Pavlović je rekao i da se tokom kampanje neće baviti posledicama već rešenjima za gradski prevoz, parkiranje i zastavljanjem nameštanja javnih nabavki.

Koaliciju "Biramo Beograd" čine Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije, Demokratska stranka i Ekološki ustanak.

 

Video materijal dostupan OVDE.

Teme