Web Analytics
U centru Zlatibora postavljen mlekomat sa organskim mlekom, a litar košta 220 dinara - BetaRS

U centru Zlatibora postavljen mlekomat sa organskim mlekom, a litar košta 220 dinara

Ekonomija | Izvor: Beta | 29.04.2024 | access_time 16:45
U centru Zlatibora postavljen mlekomat sa organskim mlekom, a litar košta 220 dinara
FOTO: OPSTINA CAJETINA
Na Zlatiboru, pored Info centra Turističke organizacije Zlatibor postavljen je mlekomat sa organskim mlekom, a litar tog mleka košta 220 dinara, saopštila je danas opština Čajetina.

Podsetili su da je nedavno postavljen prvi mlekomat na poslednjoj stanici "Gold gondole" na vrhu Tornika.

"Mlekomat raspolaže zamenjivom bocom od 200 litara i ukoliko potrebe korisnika to zahtevaju, u mogućnosti smo da i više puta dnevno menjamo tu bocu sa novim mlekom. Aparat je automatizovan i osim gotovinom, plaćanje je moguće i platnim karticama", rekao je direktor "Zlatiborskog eko agrara" Marko Marić.

Dodao je da je pojedinačna boca za mleko povratna i svako ko je jednom kupi može da je koristi više puta u skladu sa adekvatnim održavanjem.

Precizirano je da boca košta 100 dinara, dok je litar mleka na automatu 220 dinara, a moguće je kupiti i pola litra.

Marić je istakao da je to projekat u sklopu razvoja mlekare "Naša Zlatka" i poljoprivrede u njihovom kraju.

"Mlekomati 'Naše Zlatke' povezuju lokalnu poljoprivredu i turističku ponudu Zlatibora i zadovoljni smo da će i meštani i turisti moći da kupe organsko mleko, proizvedeno na teritoriji opštine Čajetina, od proverenih proizvođača", rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

"Naša Zlatka" raspolaže sa 2.000 litara konvencionalnog mleka i 1.000 litara organskog mleka od koga pravi gotove proizvode.

"Putem dva postojeća i kroz buduću mrežu mlekomata širom Zlatibora biće obezbeđen plasman organskog pasterizovanog mleka lokalnih sertifikovanih proizvođača", navedeno je u saopštenju.

Teme