Web Analytics
Ponoš: Nemamo o čemu da razgovaramo sa opozicijom koja učestvuje na izborima do 2. juna - BetaRS

Ponoš: Nemamo o čemu da razgovaramo sa opozicijom koja učestvuje na izborima do 2. juna

Politika | 29.04.2024 | access_time 11:15
Ponoš: Nemamo o čemu da razgovaramo sa opozicijom koja učestvuje na izborima do 2. juna
Foto: Beta/Milan Obradović
Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je danas da sa opozicionim strankama koje 2. juna izlaze na izbore nema o čemu da se razgovara do tog dana.

U intervjuu za televiziju N1, Ponoš je rekao da su te stranke odustale od stvari koje su zajedno radili sa opozicijom koja ne izborima ne učestvuje i to proglasili borbom.

On je rekao da ne zna šta bi zajedno radio sa tim strankama i za šta bi mogli zajedno da agituju i dodao da je Beograd mnogo više od komunalnih stvari i razgovora o gradskom prevozu i kanalizaciji.

"Beograd je veći entitet. To je država u državi blago rečeno i ovo je političko pitanje. Između ostalog i zbog toga što se ovde jedino ponavljaju izbori. U Beogradu znamo da će da se krade. Ove tri liste koje su predate je očigledno farsa", reka je Ponoš.

Upitan o međusobnom poverenju između bivših koalicionih partnera, on kaže da poverenje nije ključna stvar, jer to nije bio brak.

"Radili smo na nekoj stvari zajedno i uspešno. Trebalo je da uradimo dve strane: da se izborimo za ponavljanje izbora i za popravljanje izbornih uslova. Ovo prvo smo uradili uspešno, ovo drugo nismo. Neki su odustali i rekli da je to odustajanje - borba", dodao je Ponoš.

On nije želeo da odgovori na pitanje koji opozicionari su navodno išli kod predsednika Aleksandra Vučića u Jajince, a koji na kafu sa ambasadorima.

"Živimo u malom gradu u kojem se sve zna i mora da se pazi da to što se radi mora da bude u skladu sa onim što se priča. Ne mogu da kažem ko je išao na ručak. To nisu intrige, ako očekujete video, audio, foto zapise i da dovedem svedoka, to nije moguće", rekao je Ponoš.

Teme