Web Analytics
Rodić: Pobedama u derbijima pokazali smo da smo bolji od Partizana - BetaRS

Rodić: Pobedama u derbijima pokazali smo da smo bolji od Partizana

Fudbal | Izvor: Beta | 25.04.2024 | access_time 12:50
Rodić: Pobedama u derbijima pokazali smo da smo bolji od Partizana
Fudbaler Crvene zvezde Milan Rodić rekao je danas da je njegova ekipa pobedama u dva "večita" derbija u četiri dana pokazala da je bolja od Partizana.

"Pobedili smo 'večitog' rivala dva puta u razmaku od nekoliko dana i jasno stavili tačku na priču oko toga ko je bolja ekipa. Mislim da smo i prvi prolećni derbi zaslužili da pobedimo, ali je sve to fudbal. Ipak, sad je sve došlo na svoje i sa 10 bodova prednosti čekamo završnicu prvenstva, kao i finale Kupa Srbije", rekao je Rodić za klupski sajt.

Zvezda je sinoć na svom terenu pobedila Partizan 2:0 i plasirala se u finale Kupa Srbije. Takođe, prošle subote crveno-beli su ponovo na svom terenu u prvenstvu pobedili "večitog" rivala 3:2.

Zvezda će u nedelju u Novom Sadu igrati protiv Vojvodine u Super ligi, a protiv iste ekipe i u finalu Kupa 23. maja u Loznici.

"Pred nama je još sedam utakmica i cilj je da svaku pobedimo. Nema opuštanja, pobedu smo već arhivirali i sada smo maksimalno fokusirani na Vojvodinu. Očekujem dobar meč, oni su u sjajnoj formi, zasluženo su se plasirali i u finale Kupa Srbije, tako da će sigurno biti veoma zahtevna utakmica, kako u nedelju, tako i 23. maja", rekao je Rodić.

Govoreći o sinoćnjoj utakmici, Rodić je rekao da je presudila koncentracija, timski duh i veća koncentracija u završnici u odnosu na prethodna dva derbija.

"Sada smo iz prve dve prilike postigli dva pogotka i to je model kojim treba da se vodimo i u narednim utakmicama. Uspeli smo potom da održimo kontrolu utakmice i da se zasluženo plasiramo u finale Kupa. Cilj je jasan, želimo četvrtu duplu krunu u nizu i smatram da imamo kvalitet za to", naveo je Rodić.

Teme