Web Analytics
Unikredit prelazi na Mastercard Touch Card sa funkcijama pristupačnosti za slepe i slabovide osobe - BetaRS

Unikredit prelazi na Mastercard Touch Card sa funkcijama pristupačnosti za slepe i slabovide osobe

Ekonomija | Izvor: Beta | 22.04.2024 | access_time 16:00
Unikredit prelazi na Mastercard Touch Card sa funkcijama pristupačnosti za slepe i slabovide osobe
Unikredit (UniCredit) banka objavila je danas da je, kao deo partnerstva sa Mastercard-om, unapredila sve svoje debitne, kreditne i pre-paid kartice na Mastercard Touch Card, koja uključuje funkcije za slepe i slabovide osobe, čineći je pristupačnijom za sve klijente.

Kartice sa ovom novom funkcijom su sada dostupne u Italiji i biće postepeno uvedene tokom 2024. u svih 12 zemalja u kojima banka posluje, pokrivajući oko 20 miliona kartica, navedeno je u saopštenju.

Dizajn Mastercard Touch Card zasnovan je na sistemu bočnih ureza koji pomažu klijentima da identifikuju pravu karticu samo dodirom.

Izraziti zarez pomaže korisnicima sa oštećenim vidom da razlikuju svoje platne kartice.

Kartica je dizajnirana da poveća nezavisnost osobama sa oštećenjem vida prilikom plaćanja putem interneta ili u prodavnicama.

Kako je navedeno, procenjuje se da u Evropi ima više od 30 miliona slepih i slabovidih osoba, kao i da u proseku jedan od 30 Evropljana doživi gubitak vida.

Istaknuto je da je inkluzija sastavni deo Unikredit društvene strategije, a ova inicijativa, kako je ukazano, naglašava posvećenost banke negovanju inkluzivnijeg društva bez prepreka.

U skladu sa ESG principima banke, kartica je takođe napravljena od recikliranog PVC-a, pri čemu je na svakoj kartici utisnut Mastercard Sustainable Card Badge, koji potvrđuje njene akreditive za održivost.

Direktor Rešenja za plaćanja Grupe Unikredit Alberto Palombi rekao je da partnerstvo dve kompanije kombinuje Unikredit mrežu evropskih banaka i inovacija sa Mastercard-ovom ekspertizom u plaćanju karticama i omogućava jedinstveno rešenje za sve evropske klijente, koje je u isto vreme inkluzivno i održivo.

"Osnaživanje naših zajednica znači osigurati da svi imaju pristup finansijskim alatima koji su im potrebni. Zbog toga sa zadovoljstvom najavljujemo integraciju ureza u naše kartice za slepe i slabovide klijente, koje su napravljene od sertifikovano održivih materijala", kazao je on.

Predsednik Mastercard Europe Mark Barnet kazao je da je inkluzija u srži vrednosti koje ta kompanija podržava.

"Mastercard Touch Card predstavlja primer naše posvećenosti standardima u platnim karticama, promovišući inkluzivnost", rekao je Barnet.

Teme