Web Analytics
Jovanović (NDSS): Izbori 2. juna biće Hilovi izbori - BetaRS

Jovanović (NDSS): Izbori 2. juna biće Hilovi izbori

Politika | 18.04.2024 | access_time 13:35
Jovanović (NDSS): Izbori 2. juna biće Hilovi izbori
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Poslanik i predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (NDSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da će izbori 2. juna biti Hilovi (Kristofer, ambasador SAD) izbori, na koje on lično ne bi učestvovao.

Jovanović je agenciji Beta kazao da je Zapadu potrebna bilo kakva stabilnost u Srbiji kako bi im predsednik Aleksandar Vučić, kako je rekao, i dalje isporučivao Kosovo i Metohiju i litijum.

"Ja u toj igrariji ne bih učestvovao, ali konačnu odluku o (ne)izlasku NDSS na izbore 2. juna doneće organi stranke u subotu. Naravno, o tome ćemo razgovarati i s članicama koalicije NADA, kao i s ostalim opozicionim strankama i koalicijama", rekao je on.

Jovanović je ocenio da način na koji je vlast odlučila da raspiše gradske i lokalne izbore za 2. juni pokazuje kako se Vučić poigrava i s državom i s opozicijom.

"Iako je prošlo mesec i po dana od naših zahteva za minimum poštenih i fer izbora, ta odluka koja je danas saopštena će biti formalizovana tek posle 20. aprila što govori da Vučić ništa drugo ne radi osim da razmišlja kako da po svaku cenu ostane vlasti. Ja bih ga ostavio da se na izborima igra sam. Moj stav je da je jedino moguće da se demokratski izbori održe na jesen. Mislim da je tako nešto nemoguće 2. juna, jer nema vremena da se sprovedu radnje koje bi popravile izborne uslove", rekao je Jovanović.

Teme