Web Analytics
Filadelfija u plej-ofu, kraj sezone za Atlantu i Bogdanovića - BetaRS

Filadelfija u plej-ofu, kraj sezone za Atlantu i Bogdanovića

Kosarka | Izvor: Beta | 18.04.2024 | access_time 07:55
Filadelfija u plej-ofu, kraj sezone za Atlantu i Bogdanovića
Košarkaši Filadelfije pobedili su prošle noći na svom terenu Majami sa 105:104 u plej-in utakmici NBA lige i tako obezbedili sedmu poziciju na Istočnoj konferenciji.

Filadelfija će u prvoj rundi plej-ofa Istoka igrati protiv Njujorka, a prva utakmica je na programu u subotu u Medison Skver Gardenu.

Ekipa Filadelfije je nadoknadila zaostatak od 14 poena i stigla do trijumfa, a najzaslužniji za to bili su su Džoel Embid sa 23 poena, 15 skokova i pet asistencija i Nikola Batum koji je ubacio 20 poena.

U redovima Majamija najefikasniji je bio Tajler Hiro sa 25 poena, Džimi Batler je postigao 19, dok je srpski košarkaš Nikola Jović za 14 minuta na parketu upisao pet poena i pet skokova.

Filadeldija je izborila svoje mesto u plej-ofu, dok će Majami imati još jednu šansu u duelu protiv Čikaga koji je na svom terenu pobedio i eliminisao Atlantu sa 131:116.

Pobednik duela između Čikaga i Majamija, koji je na programu u noći između petka i subote, osvojiće osmo mesto na Istoku i igraće sa na startu plej-ofa sa Bostonom. 

Bulse je do pobede vodio Kobi Vajt sa 42 poena, što je njegov rekord karijere, Nikola Vučević je upisao 24 poena i 12 skokova, dok je Demar Derozan dodao 22 poena.

U ekipi Atlante najbolji je bio Dežonte Marej sa 30 poena, dok su Klint Kapela i Tre Jang dodali po 22. Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović je poslednji meč u sezoni završio sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije.

Teme