Web Analytics
Petrović (SSP): Vlast prihvatila zahtev opozicije za razgovor da bi kupila vreme - BetaRS

Petrović (SSP): Vlast prihvatila zahtev opozicije za razgovor da bi kupila vreme

Politika | 04.04.2024 | access_time 12:10
Petrović (SSP): Vlast prihvatila zahtev opozicije za razgovor da bi kupila vreme
Foto: Beta/Milan Obradović
Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanik Goran Petrović izjavio je danas da je vlast prihvatila zahtev opozicije za razgovor da bi kupila vreme i "pokušala da prevari građane".

On je u pisanoj izjavi naveo da je, odbijanjem da se svi izbori održe u istom danu i raspisivanjem beogradskih izbora pre nego što su prihvaćene preporuke Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), predsednica Skupštine Ana Brnabić priznala dve stvari.

"Prvu, da je vlast zahtev opozicije za razgovor prihvatila samo da bi kupila vreme i pokušala da prevari građane lažnim obećanjima o poboljšanju izbornih uslova za čije sprovođene više nema vremena i drugu, da režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića zna da bez zloupotrebe medija, ucena zaposlenih u javnom sektoru, kupovine glasova i protivzakonitog ubacivanja ljudi na birački spisak, ne može više da pobedi u Beogradu, ali ni u drugim gradovima Srbije", ocenio je Petrović.

Dodao je da takve neodgovorne odluke koje "potpisuje Brnabić, a naređuje Vučić" i bahato gaženje zakona čiju primenu opozicija traži, produbljuje političku krizu u kojoj je Srbija "zbog dokazane decembarske izborne krađe".

Teme