Web Analytics
Novi Pazar tenderom traži firmu za zbrinjavanje pasa-lutalica - BetaRS

Novi Pazar tenderom traži firmu za zbrinjavanje pasa-lutalica

Životna sredina | Izvor: Beta | 29.03.2024 | access_time 14:10
Novi Pazar tenderom traži firmu za zbrinjavanje pasa-lutalica
Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" iz Novog Pazara je tender raspisalo za izbor firme za "humano hvatanje" i zbrinjavanje pasa-lutalica na teritoriji grada - rečeno je Radiju Sto plus u tom preduzeću.

Pase-lutalice u Novom Pazaru zasad hvata kompanija "Avenija MB" kojoj je taj posao poslednjih godina dodeljivan na tenderima.

Direktor JKP "Gradska čistoća" Faruk Suljević rekao je da će izabrana firma, pored hvatanja pasa-lutalica, imati obavezu da ih evidentira, preveze, vakciniše, obeleži i steriliše.

Vrednost te javne nabavke je 14 miliona dinara, a poziv je otvoren narednih mesec dana i biće izabrana ona firma koja bude imala najbolju ponudu, rekao je Suljević koji očekuje da će to biti frime iz Užica ili Vrnjačke banje jer su one najbliže Novom Pazaru.

Dodao je da je jedino trajno rešenje za zbrinjavanje pasa lutalica u Novom Pazaru azil za pse čija izgradnja će, kako je najavio, biti završena do jeseni.

Izgradnja prihvatilišta za pse i mačke je počela još krajem 2019. godine, a prvu fazu je izvela kompanija "Elmir" za nešto više od 11,6 miliona dinara, dok su dalji radovi povereni kompaniji "DS Iskop gradnja".

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina