Web Analytics
Đerona nije više selektor rukometaša Srbije - BetaRS

Đerona nije više selektor rukometaša Srbije

Rukomet | 19.01.2024 | access_time 17:05
Đerona nije više selektor rukometaša Srbije
prt.scr youtube
 Rukometni savez Srbije (RSS) i dosadašnji selektor muške seniorske reprezentacije Toni Đerona sporazumno su danas raskinuli ugovor, preneo je RSS.

RSS je u saopštenju naveo da je "posle obavljene analize od strane nadležnih Rukometnog saveza Srbije i prijateljskog sastanka sa španskim stručnjakom, doneta jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu Ugovora".

"Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve u prethodnom periodu", rekao je Đerona, a preneo RSS.

On je dodao i da se posebno zahvaljuje igračima "na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan".

"Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate", rekao je Đerona.

Predsednica RSS Milena Delić je rekla da je "posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid Ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije".

"Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom", izjavila je Delić.

Teme