Web Analytics
Sferopulos: Da budemo spremni fizički i psihički da se borimo za pobedu - BetaRS

Sferopulos: Da budemo spremni fizički i psihički da se borimo za pobedu

Kosarka | Izvor: Beta | 03.01.2024 | access_time 18:25
Sferopulos: Da budemo spremni fizički i psihički da se borimo za pobedu
Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je danas da njegova ekipa u predstojećem evroligaškom derbiju protiv Partizana mora da bude spremna da se fizički i psihički bori za pobedu.

"Derbi je uvek derbi. Veoma važna utakmica za nas, igramo pred našim navijačima. Očekujemo tešku utakmicu, nezavisno od toga kako ste igrali pre, nezavisno u kakvom stanju dolaze timovi, ovo su jedinstvene utakmice. Imamo igrače koji znaju da igraju ovakve utakmice i moramo da budemo spremni fizički i psihički da se borimo za pobedu", rekao je Sferopulos, prenosi klub.

Košarkaši Crvene zvezde posle pobede protiv Fenerbahčea u gostima sutra dočekuju Partizan, u utakmici 19. kola Evrolige.

"Ne brojimo samo pobede, zato što su utakmice u Evroligi od velikog značaja. Pobedili smo juče i želimo da tako nastavimo. Ne želim da upirem prstom na stanje na tabeli u Evroligi, važno je kako se mi osećamo i da pobedimo utakmicu", rekao je grčki trener.

Kapiten Zvezde Branko Lazić je naveo da utakmica neće biti laka, ali da je najveća prednost crveno-belih to što će igrati pred svojim navijačima.

"Značiće nam mnogo i pobeda nad Fenerbahčeom. Idemo na pobedu, da nastavimo sa ritmom dobrih igara i siguran sam da će to, uz naše navijače, biti dovoljno da dođemo do trijumfa", rekao je Lazić.

Košarkaš Zvezde Rokas Gedraitis je takođe kao prednost istakao domaći teren.

"Pred našim navijačima očekivanja su uvek da pobedimo. Znaju kako da te napumpaju dobrom energijom, tako da je lakše igrati kada ste pred svojom publikom. Nadam se da ćemo to moći da nagradimo", rekao je Gedraitis.

"Moramo da igramo najbolje što umemo, držimo se zajedno, kao protiv Fenerbahčea, verujemo jedni u drugi sve će biti dobro", dodao je on.

Crvena zvezda ovaj derbi dočekuje kao 15. na tabeli Evrolige sa sedam pobeda i 11 poraza, dok je Partizan trenutno osmi sa skorom 10/8.

Utakmica se igra sutra od 20.00 u Beogradskoj areni.

Teme