Web Analytics
Arsenal i PSV u osmini finala Lige šampiona - BetaRS

Arsenal i PSV u osmini finala Lige šampiona

Fudbal | Izvor: Beta | 29.11.2023 | access_time 23:30
Arsenal i PSV u osmini finala Lige šampiona
Fudbaleri Arsenala plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su večeras na svom terenu pobedili Lans sa ubedljivih 6:0, u utakmici petog kola Grupe B.

Arsenal je u nokaut fazu Lige šampiona prošao kao prvi u grupi, a ovom pobedom je sa sobom u osminu finala poveo i PSV koji je ranije danas slavio posle preokreta protiv Sevilje sa 3:2.

Engleski tim je prvi na tabeli sa 12 bodova, PSV je drugi sa osam, Lans je treći sa pet bodova na svom kontu, dok je Sevilja poslednja sa samo dva boda.

Ekipa Mikela Artete je pitanje pobednika na meču sa Lansom rešila posle manje od pola sata igre.

Kaj Haverc je započeo goleadu u 13. minutu, u 21. minutu se u strelce upisao i Gabrijel Žezus, dva minuta kasnije je mrežu Lansa pogodio i Bukajo Saka, da bi se u 27. minutu Gabrijel Martineli povisio na 4:0. Tačku na prvo poluvreme stavio je Martin Edegard u prvom minutu nadoknade vremena.

Konačan rezultat postavio je Žoržinjo sa penala u 86. minutu.

Fudbaleri Arsenala će u poslednjem kolu gostovati PSV-u, dok će Lans dočekati Sevilju i taj meč odlučiće ko će takmičenje nastaviti u Ligi Evropa.

U okviru Grupe A, Bajern i Benfika su u Minhenu odigrali nerešeno 0:0.

Ranije danas, bodove su podelili i Galatasaraj i Mančester junajted pošto su u Istanbulu odigrali nerešeno 3:3.

Bajern, koji je već ranije obezbedio mesto u osmini finala, prvi je na tabeli sa 13 bodova, Kopenhagen i Galatasaraj imaju po pet, dok je Mančester junajted poslednji sa četiri boda.

Junajted će u poslednjem kolu ugostiti Bajern, dok će Kopenhagen dočekati Galatasaraj.

Fudbaleri Real Madrida pobedili su na svom terenu Napoli sa 4:2 i tako upisali i petu pobedu u Grupi C Lige šampiona.

Real, koji je već ranije obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona, prvi je na tabeli sa 15 bodova, dok je Napoli drugi sa sedam pa će se za prolaz dalje boriti u poslednjem kolu.

Napoli je poveo u devetom minutu pogotkom Đovanija Simeonea, ali je Real vrlo brzo preokrenuo rezultat. Prvo je Rodrigo u 11. minutu poravnao na 1:1, a potom je Džud Belingem u 22. minutu doneo vođstvo Real Madridu.

Andre Zambo Angisa je u 47. minutu izjednačio na 2:2, a pobedu "kraljevskom" klubu doneli su Nikolas Pas u 84. i Hoselu u 94. minutu.

U drugom meču ove grupe Braga i Union Berlin su odigrali nerešeno 1:1.

Braga je od 30. minuta igrala sa igračem manje pošto je Sikou Niakate dobio crveni karton, ali je uspela da stigne do boda. Gosti su poveli u 42. minutu kada je Robin Gosens pogodio za 1:0, a izjednačenje Bragi doneo je Alvaro Djalo u 51. minutu.

Braga je posle pet odigranih kola sakupila četiri, dok je Union Berlin poslednji na tabeli sa dva osvojena boda.

Real Madrid će u poslednjem kolu dočekati Union Berlin, a Napoli ekipu Brage.

U Grupi D su Inter i Real Sosijedad ranije obezbedili plasman u osminu finala, a poslednje kolo će rešiti ko kao prvi proći dalje.

Benfika i Inter su večeras odigrali nerešeno 3:3.

Benfika je odigrala sjajno prvo poluvreme i povela sa velikih 3:0, a strelac sva tri pogotka bio je Žoao Mario u petom, 13. i 34. minutu. Međutim, Inter je u nastavku uspeo da izjednači golovima Marka Arnautovića u 51, Davidea Fratesija u 58. i Aleksisa Sančesa sa penala u 72. minutu.

U drugom meču ove grupe, Real Sosijedad i Salcburg su odigrali bez golova.

Posle pet odigranih kola, Sosijedad i Inter imaju po 11 bodova, Salcburg je treći sa četiri, dok je Benfika poslednja sa jednim bodom.

Fudbaleri Intera će u poslednjem kolu dočekati Real Sosijedad, dok će Salcburg ugostiti Benfiku.

Teme