Web Analytics
Sosijedad blizu osmine finala, remi Napolija i Union Berlina - BetaRS

Sosijedad blizu osmine finala, remi Napolija i Union Berlina

Fudbal | Izvor: Beta | 08.11.2023 | access_time 21:00
Sosijedad blizu osmine finala, remi Napolija i Union Berlina
Fudbaleri Real Sosijedada pobedili su večeras na svom terenu ekipu Benfike sa 3:1, u utakmici četvrtog kola Grupe D Lige šampiona.

Sosijedad je ovom pobedom napravio veliki korak ka plasmanu u narednu rundu, pošto je prvi na tabeli sa deset bodova, dok je Benfika poslednja bez bodova.

Španski tim je pitanje pobednika na ovom meču rešio posle samo 20 minuta igre pošto su igrači tog kluba tri puta zatresli mrežu gostujućeg tima.

Sve je započeo Mikel Merino u šestom minutu kada je pogotkom glavom doveo svoj tim u vođstvo, a samo pet minuta kasnije Mikel Ojarsabal je iskoristio veliku grešku odbrane Benfike za 2:0.

U 15. minutu je Merino još jednom savladao Anatolija Trubina, ali je taj gol poništen zbog igranja rukom. Ipak, u 21. minutu na semaforu je pisalo 3:0 pošto je Ander Barenečea lepim udarcem iskosa poslao loptu pravo u "rašlje" gola Trubina.

Sosijedad je mogao sa još ubedljivijom prednošću da ode na odmor, ali je Brais Mendes u 27. minutu sa penala pogodio samo stativu.

Na samom početku drugog poluvremena, Benfika je postigla svoj prvi gol u Ligi šampiona ove sezone. Strelac je bio Rafa Silva u 49. minutu, posle asistencije Nikolasa Otamendija.

U drugom meču ove grupe večeras će se sastati Salcburg i Inter. Italijanski tim je drugi na tabeli sa sedam bodova, dok je Salcburg treći sa tri.

U drugom meču odigranom u terminu od 18.45, fudbaleri Napolija i Union Berlina su odigrali nerešeno 1:1, u utakmici Grupe C.

Napoli je, nakon što je Natan u 24. minutu pogodio stativu, zatresao mrežu Union Berlina u 30. minutu, ali je gol Andrea Franka Angise poništen pošto je prethodno faul u kaznenom prostoru napravio Đovani di Lorenco.

Devet minuta kasnije je italijanski šampion je poveo uz malo sreće. Mario Rui je ubacio loptu na prvu stativu, ona je zakačila jednog igrača Union Berlina i od grudi Politana se odbila u gol.

Union Berlin je najbolju šansu u prvom poluvremenu imao u samom finišu tog dela igre kada je Josip Juranović pogodio stativu.

I u nastavku je Napoli dominirao, ali je nemački tim u 52. minutu stigao do izjednačenja, ispostaviće se i do prvog boda. Udarac Šeralda Bekera odbranio je Aleks Meret, ali je na odbijenu loptu natrčao David Datro Fofana i poslao je nebranjeni deo mreže.

U drugom meču Grupe C večeras će se sastati Real Madrid i Braga.

Real je prvi na tabeli sa devet bodova, Napoli ima dva manje, treća je Braga sa tri boda, dok je Union Berlin poslednji sa jednim osvojenim bodom.

Teme