Ponedeljak, 4.3.2013.

 

Odlazak članova neće oslabiti DS

Odlazak članova neće oslabiti DS

BEOGRAD, 4. marta 2013. (Beta) - Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Borislav Stefanović rekao je u ponedeljak da odlazak članova neće oslabiti DS.

On je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da prelazak članova iz DS u druge stranke nije prijatan, ali time DS ne slabi jer najčesće odlaze oni koji su u toj stranci bili "zbog golog ličnog interesa".

"Kako da nas slabi odlazak nekoga ko je bio u DS-u iz koristi? To govori o njima. Ljudi koji su otišli srećan im put, u DS-u su bili zbog ličnog interesa", rekao je Stefanović.

Na pitanje da li se DS osipa - ceo odbor u Šapcu prešao je kod Dušana Petovića koji je izbačen iz DS, Stefanović je kazao da DS 17. marta, kada će biti stranačka skupština, završava fazu reformi i konsolidacije, i od 17. marta problema više neće biti.

Stefanović je rekao da DS ima 160.000 članova i da odlazak 81 člana te stranke u Šapcu ne znači da su svi članovi DS iz Šapaca prešli kod Petrovića koji je nedavno u Skupštini Srbije formirao svoj poslanički klub Zajedno za Srbiju.

"Šabac nije Dušan Petrović. Šabac je DS", rekao je Stefanović koji je imenovan za poverenika u Šapcu.

On je kazao i da je DS do skoro imala u Kraljevu 5.000 članova, a danas 3.000 jer je 2.000 prešlo u Srpsku naprednu stranku.

Upitan da li je zajedničko organizovanje obeležavanja 10 godina od ubistva premijera Zorana Djindjića s Liberalno-demokratskom partijom početak saradnje sa tom strankom, on je rekao da će 12. marta okupljanje biti radi odavanja počasti Djindjiću.