Ponedeljak, 4.3.2013.

 

Živković se neće priključiti šetnji

BEOGRAD, 4. marta 2013. (Beta) - Koosnivač Nove stranke Zoran Živković rekao je u ponedeljak u Beogradu da se neće pridružiti obeležavanju 10 godina od ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića koje organizuju Liberalno demokratska partija (LDP) i Demokratska stranka (DS) jer ne želi da učestvuje u "estradnim manifestacijama".

"Ako neko stvarno želi da poštuje Djindjića, njegovo delo, ideje i njegovu žrtvu, onda svaki dan mora da svojim ponašanjem i delovanjem potvrdjuje to da je dostojan te časti koju je imao da bude jedan od saradnika Djindjića. Ne bih da učestvujem ponovo u estradnim manifestacijama, nego želim da zajedno sa ljudima sa kojima stvaramo Novu stranku nastavimo Zoranov put", kazao je Živković novinarima.

On je rekao da neće da ucestvuje u zajedničkoj šetnji koju 12. marta organizuju DS i LDP jer ne vidi svoje mesto u tom društvu.

"Mislim da Djindjić zaslužuje, posebno od ljudi koji su radili sa njim i koji su ga poštovali, mnogo više pažnje nego jednom godišnje da se neko seti i da stavi njegovu sliku ispred sebe i da tako prošeta Beogradom", kazao je Živković.

Živković je novinarima na Terazijama, gde su prikupljani potpisi za osnivanje Nove stanke, rekao da će do kraja ove sedmice ili najkasnije do kraja naredne sedmice biti prikupljeno više od 10.000 potpisa, koliko je po zakonu potrebno za registrovanje političke stranke.

Prema njegovim rečima, do sada je prikupljeno više od dve trećine potpisa koji se prikupljaju u još 12 gradova u Srbiji.

On je najavio da će 7. aprila u Domu omladine Beograd u 13 sati biti održana osnovačka konferencija Nove stranke na kojoj će delagati izabrati rukovodstvo stranke i na kojoj će biti predstavljena programska dokumenta.