Ponedeljak, 4.3.2013.

 

Borina nedelja u jednom izdanju

VRANJE, 4. marta 2013. (Beta) - Manifestacija "Borina nedelja" biće održana u Vranju od 23. do 29. marta, a program zajednički organizuju uprava grada i Književna zajednica "Borisav Stanković", koji su se protekle dve godine sporili oko prava na tu književnu smotru.

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković izjavio je agenciji Beta da će ove godine biti organizovana samo jedna "Borina nedelja", jer se došlo do zaključka da je to najbolje rešenje i za grad i za manifestaciju.

"Uspeli smo da prevazidjemo sve probleme iz ranijeg perioda i da zajedno sa Književnom zajednicom organizujemo jednu 'Borinu nedelju'", rekao je Tričković, koji je predsednik Odbora za realizaciju tradicionalne književne manifestacije.

On je dodao da je novom gradskom rukovodstvu bilo najvažnije da se organizuje samo jedna manifestacija, a da će preostali problemi i sporovi sa Književnom zajednicom biti rešavani "na najbolji mogući način".

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić na konferenciji za novinare rekao je da će manifestacija "Borina nedelja" ove godine koštati manje od milion dinara, koliko je i planirano u budžetu za 2013. godinu.