Ponedeljak, 4.3.2013.

 

Festival frankofonog filma od 6. marta

BEOGRAD, 4. marta 2013. (Beta) - Festival frankofonog filma biće organizovan od 6. do 10. marta u Domu omladine Beograda i bioskopu "Fontana", a na programu je 12 filmova uglavnom najnovije produkcije, najavili su u ponedeljak organizatori.

Festival će otvoriti u sredu 6. marta u 19 sati u Domu omladine reditelj Goran Marković, posle čega će biti prikazan francuski film "Divne laži" u režiji Pjerea Salvadorija, sa Odri Totu u glavnoj ulozi.

Na festivalu će biti prikazana belgijska ostvarenja "El Dorado" i "Divovi", švajcarski film "Sestra", kanadski "Gospodin Lazar", egipatski "Šeherezadina priča" i "Ljubav u Karnaku", koprodukcijsko ostvarenje "Iznad zakona", francuski film "Objava rata".

Na programu je i srpsko-francuska koprodukcija, film "Falsifikator" Gorana Markovića koji je premijerno prikazan na Festu, a u nedelju 10. marta festival će zatvoriti filmovi "Anonimna dojava" i "Lorens u svakom slučaju".

Festival frankofonog filma biće organizovan povodom Dana frankofonije 20. marta, koji se proslavlja različitim programima i manifestacijama tokom celog meseca.