Ponedeljak, 4.3.2013.

 

Odlaganje prenosivosti fiksnih brojeva

Odlaganje prenosivosti fiksnih brojeva

BEOGRAD, 4. marta 2013. (Beta) - Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) uputila je operaterima fiksne telefonije u Srbiji predlog kojim se rok za uvodjenje prenosivosti fiksnih brojeva odlaže za april 2014. godine, saznaje u ponedeljak agencija Beta.

Tim predlogom je, prema informacijama agencije Beta, predvidjeno da Telekom Srbije započne faznu realizaciju tog zadatka od 1. oktobra ove godine, a da je završi do 31. marta 2014. godine.

Primena pravilnika o prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji trebalo je da počne 1. decembra 2012. godine, ali je odložena jer Telekom Srbije, koji ima najveće učešće na srpskom tržistu fiksne telefonije, nije bio spreman za to.

Direktor Ratela Milan Janković je agenciji Beta potvrdio da je operaterima fiksne telefonije upućen predlog i da u naredna dva do tri dana očekuje odgovore, ali je istakao da pre završetka konsultacija ne može da iznese više detalja.

U Srbiji rade, pored Telekoma Srbije, usluge fiksne telefonije pružaju još tri kompanije - SBB, Telenor i Orion telekom.