Utorak, 13.3.2012.

 

Političari izbegavaju ekonomske teme

BEOGRAD, 13. marta 2012. (Beta) - Predsednik kompanije Sintelon Nikola Pavičić izjavio je u utorak da političari beže od ekonomskih tema jer u izbornoj kampanji nemaju šta da obećaju i jer su i vlast i opozicija krivi za loše stanje ekonomije.

"Analiza ekonomskih problema sa kojima se suočava Srbija znači otvaranje problema, a to u izborima nikome ne ide u prilog. Ovi koji drže vlast 10 godina nisu učinili ono što su morali da učine za preporod privrede, a ovi koji su danas opozicija, oni su od 1990. do 2000. godine izolacijom zemlje uništili ekonomiju Srbije", rekao je Pavičić agenciji Beta.

Pavičić je naveo da nema nevinih i da zato i jedni i drugi izbegavaju razgovor o ekonomskim temama.

"Kako se mogu obećavati radna mesta kada je u poslednje tri godine 250.000 radnih mesta manje? Možemo obećavati radna mesta ako sprovedemo reforme i povećamo izvoz. Ko će danas da govori o izvozu kada imamo najniži izvoz u Evropi po glavi stanovnika? Ko će danas da govori o proizvodnji koja je ispod 50 odsto proizvodnje ostvarene 1990. godine", upitao je Pavičić.

Dodao je da je ekonomija sve vreme bila po strani, jer su 10, 11 godina odlagane nužne reforme u ekonomiji. "To odlaganje nas je i dovelo u ovu situaciju u kojoj se sada nalazimo", rekao je Pavičić.